Ons verhaal

Dus jij bent benieuwd wie er achter de inmiddels honderden illustraties van Foodtof zitten? Dat snappen we! Wij zijn Manouk & Leona. Twee enthousiaste, creatieve ondernemers die met alle plezier uren aan het brainstormen en illustreren zijn.

Wij zijn allebei afgestudeerd aan de opleiding Communication & Multimedia Design. Tijdens deze opleiding is de passie voor illustreren, creëren, online marketing en social media ontstaan. Het illustreren begon als hobby in 2015, we bedachten grappen en ontwerpen en voegden deze samen. Na een aantal van deze illustraties over eten te hebben gemaakt, besloten we in 2016 dat het tijd werd om onze zelfgemaakte illustraties te laten zien aan de wereld. We maakte een Instagramaccount en een Facebookpagina aan. Het aantal volgers groeide, reacties en likes stroomde binnen en de motivatie voor ons om te blijven illustreren werd groter. Het doel werd om iedere volger op te vrolijken of te laten lachen, het verspreiden van positiviteit, wereldwijd.

Wij bleven onszelf ondertussen ontwikkelen, deden naast de opleiding nog cursussen om de kwaliteit van Foodtof te verbeteren en veranderden de huisstijl. Overigens, een leuk feitje, het logo en de huisstijl van Foodtof zijn maar liefst vijf keer veranderd door de jaren heen. In 2017 kwam voor het eerst de website online, om een overzicht te bieden in alle illustraties die we inmiddels gemaakt hadden.

Begin 2018 heeft Foodtof de grootste transformatie tot nu toe ondergaan. Een complete nieuwe en doordachte huisstijl, een nieuwe website, een Nederlands en Engelstalige Instagrampagina & Facebook pagina en een nieuw onderdeel op de website. Het nieuwe onderdeel bestaat uit de gratis te downloaden achtergronden voor mobiel en je bureaublad. Ja echt! Je kan onze illustraties downloaden!

Na drie jaar illustreren, verbeteren en vernieuwen is onze passie voor dit concept nog steeds niet verdwenen. Nog altijd delen wij dagelijks onze creatieve illustraties over eten, onze leuke quotes over eten en proberen we wekelijks nieuwe achtergronden toe te voegen. Inmiddels hebben we ook een aantal gave samenwerkingen gehad met onder andere Chef Diego en Jamin, iets waar we erg trots op zijn. Wil je ook met ons samenwerken of een op maat gemaakte illustratie van Foodtof? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

OVER ONS X FOODTOF

Foodtof is een prachtig recept met de drie hoofdingrediënten…

Positiviteit

Humor

Voedsel

@foodtof